duminică, 21 august 2011

La Dunare la Cetate

Emblema portului Cetate
In perioada 18 - 27 august, in Portul Cultural Cetate, se desfasoara ce-a de-a doua editie a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara (FDFAC), unde ruleaza filme din 10 tari si se mananca mancaruri cu specificul a 10 tari. Programul complet al filmelor difuzate si al bucatariilor ce vor fi degustate, il gasiti aici.

Am ajuns si eu pe acolo, insa cum n-am avut decat o dupa-amiaza la dispozitie, nu am apucat decat sa aflu cum arata o musaca bulgareasca, si ce pot sa zic este ca seamana destul de tare cu musacaua romaneasca dar mai are in plus vinete si o crusta de ou.

Dunarea, e tot la fel de mare, cum o stiam de cand eram copil, iar pe plaja mica din port, lume multa prajindu-se la soare, balacindu-se in apa, sau jucand un volei, si evident gunoaie pe ici pe colo.
 
Daca ajungeti pe acolo, va recomand sa nu pierdeti momentul cel mai spectaculos al zilei, un apus de soare pe Dunare. Este ceva deosebit, si merita asteptat. Nu dureaza decat 10 minute, undeva dupa ora 8, dar, sunt 10 minute impresionante.

Apus pe Dunare

De ajuns, se poate ajunge din Craiova pe mai multe trasee, cel mai scurt fiind pe Bucovat - Leamna, dar si cel mai prost, plin de petece denivelate, asa ca pentru cei doritori sa mearga pana acolo, recomand traseul pe Podari - Maglavit, care desi nu e ca in palma, este mult mai circulabil si cu numai 10 km mai lung.
Pentru a ajunge in port, "la statuie", in centrul localitatii Cetate, se face un drum la stanga, si dupa 3 km ajungeti pe malul Dunarii, unde este si Palatul lui Dinescu, locatia unde se desfasoara festivalul.
Locatia fiind aproape de bulgari, daca aveti roaming-ul activat si selectie automata a retelei, aveti grija ca sunt toate sansele sa va treziti conectati prin alta retea.

Craiova - Cetate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu